Amouret
Bekkenbodemoefeningen tips

Bekkenbodemoefeningen: deze 5 zijn goed voor je

We willen allemaal ouder worden, maar dan bij voorkeur zonder de gebreken van het ouder worden. En dat gaat natuurlijk niet, want Moeder Natuur is hartstikke sterk. Wie niet sterk is, moet slim zijn. En slim zijn we met zijn allen, wat heeft geresulteerd in allerlei manieren om Moeder Natuur voor de gek te houden. Plastisch chirurgie is hier het meest treffende voorbeeld van. Bekkenbodemoefeningen kun je niet echt voor de gek houden noemen. Het is namelijk het onderhouden van het lichaam, met alle positieve gevolgen van dien. In dit artikel leggen we je alles uit over bekkenbodemoefeningen en geven we je 5 oefeningen mee.

Bekkenbodemoefeningen

Het nut van bekkenbodemoefeningen

Naarmate we ouder worden, worden de bekkenbodemspieren zwakker. Dat is met alle spieren het geval, maar die bij onze bekkenbodem hebben het nog een stukje zwaarder. Bij de meeste vrouwen zijn er één of meer kinderen gebaard, wat deze spieren niet zo leuk vinden.

En als je in de overgang raakt, hebben de bekkenbodemspieren nog wat meer aandacht nodig. Er worden dan minder vrouwelijke hormonen aangemaakt, wat je voelt in de bekkenbodem. Allemaal leuk en aardig, maar waar zijn getrainde bekkenbodemspieren goed voor?

Als de spieren niet meer zo goed werken, is het moeilijker om een orgasme te krijgen. Ook voel je minder van de geslachtsgemeenschap, wordt er minder vocht aangemaakt en kan de ingang van de vagina te wijd worden. Prima als je met een zeer groot geschapen man in bed beland, minder prima als je hierdoor minder van de penetratie voelt. Andere klachten zijn ongewild urineverlies en verzakking.

Door je bekkenbodemspieren te trainen, houd je ze sterk en kun je volop van de seks genieten. In training dan maar!

Voor wie zijn de oefeningen geschikt?

Ja ja, we gaan zo trainen, maar kijken eerst nog even naar voor wie de bekkenbodemoefeningen geschikt zijn. Dit zijn echt niet alleen vrouwen die in de overgang raken. Eigenlijk zou iedere vrouw deze oefeningen moeten doen.

Alleen voor de betere orgasmes zou je het al moeten doen. Daarnaast ben je perfect voorbereid voor een eventuele zwangerschap en voor de latere jaren. En dan hebben we nog niet eens benoemd dat het ook lekker is om je bekkenbodemspieren te trainen.

De 5 oefeningen

Dat zie je meteen al bij de eerste oefening. Je mag namelijk aan de slag met vagina balletjes. Dit zijn balletjes die je in je vagina stopt. Na het inbrengen van de balletjes moet je de bekkenbodemspieren bij elkaar knijpen om de balletjes te laten bewegen. Door de oefening regelmatig te doen, worden je spieren sterker.

Het dragen van vagina ballen heeft nog een voordeel, het gevoel. Tijdens het voorspel kunnen vagina ballen prima gebruikt worden. En als je een stukje gaat wandelen en de balletjes laat bewegen, raak je een beetje opgewonden.

Ook tijdens de penetratie kunnen vagina ballen worden gebruikt. De g-spot kan met een vagina bal eenvoudiger worden bereikt. Verwacht geen heftige orgasmes tijdens het dragen van ballen in je vagina. Maar lekker is het zeker.

Je bekkenbodem voelen

Tijdens de tweede oefening trainen we het voelen van de bekkenbodemspieren. Je gaat op je rug liggen op een niet te zachte ondergrond, met opgetrokken knieën en je handen los op de buik. Daarna volg je deze drie stappen:

  • Adem langzaam in tot je buik opbolt en houd je adem even vast.
  • Sluit de vagina en anus stevig. Als je uitademt, mag je ze blijven dichtknijpen. Persen hoeft niet, je zit niet op het toilet of bij de verloskundige.
  • Laat de spanning van de sluitspieren los. Dit herhaal je tien keer.

Met deze oefening voel je de spieren goed en span je ze aan.

De strakke broek

We hebben deze oefening ‘de strakke broek’ genoemd, omdat het net is alsof je de rits van een strakke broek dichttrekt. Je gaat op je rug liggen, met opgetrokken knieën en je handen losjes langs het lichaam.

Vervolgens adem je in tot je buik opbolt. Tijdens de uitademing trek je de bekkenbodem op vanaf het stuitje, vergelijkbaar met het dichttrekken van een rits. Trek je stuitje niet te ver op. Houd je bekkenbodem tijdens de volgende drie ademhalingen aangespannen en laat de spanning langzaam los. Ook deze oefening herhaal je tien keer.

Heen en terug

Je gaat weer op je rug liggen met opgetrokken knieën en je handen naast het lichaam. Deze oefening heeft een heenweg en een terugweg. Je ademt langzaam in tot de buik opbolt. Tijdens het uitademen trek je de bekkenbodem op in drie gelijke delen, als een lift naar boven. Bij elke etage houd je de spanning even vast. Dit herhaal je op de terugweg.

Springen

Verzwakte bekkenbodemspieren kunnen leiden tot urineverlies. Geen pretje, maar deze oefening gaat er iets aan doen. Het is een simpele. Je spant je bekkenbodemspieren aan en gaat springen en huppelen. Tijdens het springen houd je de spieren aangespannen.

We maken er een beetje een competitie van. Tel het aantal sprongen dat je haalt en probeer dit de volgende keer te evenaren of te verbeteren. Deze oefening moet je wel lange tijd volhouden. Na twee of vier maanden ga je echt verschil merken. En ook nadien is onderhoud belangrijk. Zet een lekker muziekje aan en ga springen, zo voorkom je urineverlies.

Conclusie

Sterke bekkenbodemspieren gaan je veel plezier opleveren. Om te beginnen voorkomen ze ongemakken zoals urineverlies. En als je kijkt naar het seksuele genot, dan is dit groter als je sterke bekkenbodemspieren hebt. Je voelt meer van de penetratie, hebt er meer zin in en kan lekkerder klaarkomen.Oefeningen voor de bekkenbodem zijn er volop. De leukste (en lekkerste) vinden wij de vagina ballen. Hier kun je bijvoorbeeld Ben Wa balls voor gebruiken. Het doel is om de balletjes in de vagina te houden. Hiervoor moet je ze tegen elkaar aanduwen. Dit voelt lekker en is een ideaal voorspel.

Avatar foto

Maxime Kortegraaf