Amouret
Vibrator zwangerschap

Wat is de beste vibrator tijdens een zwangerschap? 🍆

Over zwangerschappen is al veel gezegd en nog meer geschreven. Net als over de sexdrive. Na een maand of acht als je buik de vorm van een skippybal heeft aangenomen, heb je er wellicht niet meer zo’n zin in. Maar de maanden daarvoor en zeker de eerste maanden lijken vrouwen meer opgewonden dan ooit te zijn.

Dat is maar goed ook, want behalve je partner ligt er misschien ook wel een collectie speeltjes op je te wachten. Nu kunnen we ons goed voorstellen dat je je afvraagt of het kwaad kan om een vibrator 15 centimeter diep in je vagina te steken. We hebben het voor je uitgezocht.

Seks voor een lagere bloeddruk

Er is over het algemeen geen goede reden nodig om seks te hebben. Het is gewoon lekker. De extra´s zijn vooral mooi meegenomen. Behalve dat je mentale gesteldheid er een boost van krijgt en dat je meer ontspannen bent na de seks, is het tijdens de zwangerschap goed om door middel van klaarkomen te trainen.

De baarmoeder kan je zien als een spier die tijdens een orgasme samentrekt en weer ontspant. Klaarkomen is dus een uitstekende training voor je baarmoeder. Een vibrator is zeer geschikt om tijdens de zwangerschap te gebruiken, omdat je de clitoris ermee kunt stimuleren.

Wat met penetratie?

Goed nieuws voor vrouwen die van penetratie houden. Dit is tijdens de zwangerschap geen enkel probleem, dus ook niet als er een vibrator naar binnen wordt gebracht. Zoals we daarnet al aangaven is het goed om regelmatig klaar te komen. En je hoeft echt niet bang te zijn dat je je toekomstige kindje raakt.

Richting het einde van de zwangerschap kan het wat lastiger worden om een vibrator naar binnen te brengen. Maar ook tijdens deze zwaardere periode is het goed om regelmatig een orgasme te krijgen.

Nog één tip, of waarschuwing: doe het niet te ruig. Er groeit iets van binnen, dus houd de penetratie een beetje subtiel.

Pas op voor weekmakers

Er is nog wel een potentieel gevaar, en wel in de vorm van weekmakers. Weekmakers worden gebruikt om materialen zacht te maken. Wat het effect tijdens de zwangerschap precies is, is niet helemaal duidelijk. Het is wel bekend dat weekmakers schadelijk kunnen zijn. Gebruik daarom geen seksspeeltjes waarin weekmakers zitten.

Nu is het goede nieuws dat vibrators en dildo´s van siliconen, ABS of glas veilig te gebruiken zijn. Verder is het zaak om de vibrator schoon te houden. Dat is altijd belangrijk, maar tijdens de zwangerschap nog net wat meer.

Conclusie: is een vibrator tijdens de zwangerschap handig?

Het gebruik van een vibrator tijdens de zwangerschap heeft eigenlijk alleen maar voordelen. De zwangere vrouw beleeft heerlijke orgasmes én traint tegelijkertijd haar baarmoeder. Ook een hoge bloeddruk wordt voorkomen en het zorgt voor de nodige ontspanning.

De baby voelt ook nauwelijks iets van de trillingen. De vrucht zit goed beschermd in een grote zak met water. De vibrator kan dus zorgeloos gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Avatar foto

Martijn Katsman