Amouret
Branderig gevoel na seks

Branderig gevoel na seks: zo kom je ervan af!

Heb je last van een branderig gevoel na seks? Dat is erg vervelend, omdat seks bedoeld is om van te genieten. En niet alleen tijdens, maar ook na afloop. Een branderig gevoel zorgt voor een meer dan zure nasmaak. Daarnaast is het ook niet bevorderlijk voor het hele proces. De gedachte dat je een branderig gevoel na de seks hebt, zorgt ervoor dat je minder zin krijgt.

Geen nood, in dit artikel vertellen we je hoe dit branderige gevoel ontstaat en hoe je ervan afkomt. Dat kan zeker en is in de meeste gevallen niet eens moeilijk. Voordat we het over de oplossingen gaan hebben, kijken we naar de oorzaak van een branderig gevoel na seks.

Branderig gevoel na seks: zo kom je ervan af

Hoe ontstaat een branderig gevoel na seks?

Je hoeft je absoluut niet te schamen als je een pijnlijk gevoel hebt voor of na de seks. Veel vrouwen hebben hier last van en je kunt er helemaal niks aan doen. De oorzaak kan iets heel simpels zijn, zoals een pijnlijke houding tijdens de seks. Als een bepaald standje pijn doet, kunnen jullie eens iets anders proberen. Bij sommige vrouwen doet het pijn als ze bovenop zitten, anderen vrouwen vinden op zijn hondjes weer niet zo lekker. Experimenteer hier lekker veel mee.

De voornaamste oorzaak van een branderig gevoel na seks is dat de vrouw nog niet genoeg seksueel opgewonden is. Je bent nog niet nat genoeg, waardoor het een beetje gaat schuren. Het resultaat daarvan is dat het plassen na afloop kan branden en het branderige gevoel blijft.

Het onbewust aanspannen van de bekkenbodemspieren is een andere oorzaak, net als wat medische aandoeningen, zoals een infectie, huidirritatie en zeldzame huidziekten.

Maar meestal gaat het om het nog onvoldoende opgewonden zijn. Dat is helemaal niet erg en zegt ook niks over jou als persoon. Bovendien zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. En daar gaan we nu naar kijken.

Wat zijn de mogelijke oplossingen

Niet iedereen komt even snel in de stemming. Waar de meeste mannen drie tienden van een seconde nodig hebben om een knellend gevoel in de broek te krijgen, duurt dit bij de meeste vrouwen een stuk langer. Neem dus uitgebreid de tijd voor het voorspel. Een tip is om je goed te laten beffen. Dit is niet alleen erg lekker, maar zorgt er ook voor dat je goed nat wordt.

Tijdens het voorspel hoef je het heus niet alleen bij de tong en de vingers van je partner te houden. Er zijn allerlei seksspeeltjes voor vrouwen die je als wapen kunt inzetten. De Satisfyer Pro 2 is de favoriet van velen. En als je van een lang voorspel wilt genieten, kun je een vibrerend eitje proberen. De controle kun je aan je partner overlaten. Als hij of zij er een slinger aan geeft, weet je niet wat je meemaakt.

Glijmiddel is eveneens een aanrader. Dit gebruik je niet alleen in combinatie met seksspeeltjes, maar bij voorkeur ook tijdens de seks. De penetratie gebeurt er net wat soepeler door, zeker als je niet zo makkelijk nat wordt. Siliconen glijmiddel heeft de langste werking. Let wel even op dat het spul niet op je bed of kleding terechtkomt, je krijgt het er namelijk niet makkelijk uit. Of eigenlijk nooit meer.

Als je problemen hebt om opgewonden te raken, kun je het ook wat grondiger aanpakken. Er zijn namelijk diverse middelen die ervoor zorgen dat je eerder in de mood komt. Mannen hebben erectiepillen (Viagra) als hulpmiddel, voor vrouwen is Femin Plus het wondermiddel. Althans, dat staat op de verpakking.

Femin Plus zorgt ervoor dat je sneller geil wordt en dat het vochtgehalte in de vagina toeneemt. Het zijn capsules die je dagelijks inneemt. Na een week zouden de resultaten zichtbaar moeten zijn. In onze Femin Plus review ontdek je of het ook echt werkt.

Femin Plus

Femin Plus

€44,00

Het branderig gevoel blijft, wat nu?

De kans is groot dat een van deze middelen je gaat helpen en ervoor zorgt dat je weer volop van de seks kunt genieten. Als je toch nog met een branderig gevoel na de seks blijft zitten, hoef je het zeker niet op te geven.

Het eerste wat je kunt doen, is een afspraak maken bij je huisarts. Een branderig gevoel na seks kan ook een medische oorzaak hebben. Als je zeker weet dat je geil en nat genoeg bent, is er iets anders aan de hand. Een dokter kan vaststellen of er een lichamelijke oorzaak is. En zo niet, dan kun je deze optie uitsluiten.

Je zou ook bekkenbodemoefeningen kunnen doen. We gaven daarnet al aan dat een mogelijke oorzaak het onbewust aanspannen van de bekkenbodemspieren is. Door hier gerichte oefeningen voor te volgen, kun je dit probleem oplossen.

Onderschat ook de kracht van je mind niet. Daarmee willen we niet zeggen dat het tussen je oren zit, maar je geest kan erg sterk zijn. Simpel gesteld: als je wacht op het moment dat het branderige gevoel komt, dan komt dit ook. Waar je geen aandacht aan geeft, groeit ook niet. Dat is heel makkelijk gezegd, dat weten we. Probeer er goed met je partner over te praten. Dat is altijd goed en helpt je misschien al een stukje verder.

Conclusie

Een branderig gevoel na seks is geen pretje. Tijdens het plassen kan het pijn doen en de seks zelf wordt er ook minder lekker door. Er zijn verschillende dingen die je kunt proberen om het op te lossen.

Een van de voornaamste oorzaken is dat de vagina nog niet nat genoeg is om gepenetreerd te worden. Neem daarom uitgebreid de tijd voor het voorspel. Dit kun je met handen en mond doen laten doen en vergeet ook de seksspeeltjes niet. Een glijmiddel is ook een mooi hulpmiddel. Blijft het branderige gevoel, dan is het slim om een afspraak bij je huisarts te maken.

Avatar foto

Maxime Kortegraaf