Amouret
Eerste keer anaal seks

Eerste keer anaal: dit zijn de tips en tricks!

Zit je eraan te denken om een keer anale seks te hebben? Het kan hartstikke spannend en lekker zijn, maar dat is geen garantie. Voor de eerste keer anaal is het belangrijk om het complete plaatje goed te hebben. Hoe dat plaatje eruitziet, gaan we je in dit artikel stap voor stap uitleggen.

Stap voor stap is een goede samenvatting voor de eerste keer anaal. De anus is een stuk nauwer dan de vagina en daarom gaat het allemaal wat minder soepel. Met de juiste hulpmiddelen en het goede voorspel, ga je echter volop genieten.

Eerste keer anaal: dit zijn de tips en tricks

De voorbereiding

Spontaniteit en anale seks gaan niet echt samen. Niet dat je tot op de minuut hoeft te plannen, maar het vergt enige voorbereiding. De anus is namelijk niet ontworpen om gepenetreerd te worden, maar als uitgang voor poep. Om te voorkomen dat je jongeheer na de anale seks volledig onder de poep zit, moet de anus van de ontvangende partij goed worden schoongemaakt.

De schoonmaak werkt het beste met een anaal douche. Er zijn verschillende douches te koop. Het beste maak je de anus een uur voordat je anale seks gaat hebben schoon. Dan kan de binnenkant namelijk nog droog worden. Het voordeel van een douche is dat de anus echt goed wordt schoongemaakt en je zeker weet dat er geen restjes achterblijven.

Het voorspel

‘Een beetje spuug erop en rammen’ is stoere praat voor in de kroeg. De praktijk van anale seks is totaal anders. De anus is om te beginnen een stuk nauwer dan de vagina. Daar komt nog bij dat de man of vrouw die gepenetreerd gaat worden, volledig ontspannen moet zijn. Door zich over te geven, kan er volledig worden genoten.

Neem dus goed de tijd voor het voorspel. Als je je vrouwelijke partner anaal gaat penetreren, kun je haar al één of meerdere keren vaginaal laten klaarkomen. En masseer de anus ook alvast, waarbij je één of twee vingers naar binnen brengt. Zo wordt de nauwe opening een beetje opgerekt. 

Dit heb je nodig tijdens anale seks

Nog even terug naar dat beetje spuug. Ik wil je adviseren om helemaal geen spuug te gebruiken. Dit droogt namelijk snel uit en omdat de anus van zichzelf geen vocht aanmaakt, kan het stroef worden. Geloof me, dan is er voor beide partijen weinig aan. Een vereiste voor anale seks is glijmiddel, bij voorkeur anaal glijmiddel.

Het voordeel van anaal glijmiddel is dat het een licht verdovende werking heeft. Daarnaast is het wat dikker dan gewoon glijmiddel en blijft het langer glad. Glijmiddel op basis van siliconen kun je ook gebruiken, glijmiddel met een smaakje is niet ideaal, en totaal nutteloos.

De eerste keer anaal

De eerste keer anaal kan, weet ik uit ervaring, best een uitdaging zijn. Het is zoeken naar een standje waarbij het voor de ontvanger lekker is en ook de man die penetreert kan genieten. Mijn vrouw is een stuk kleiner dan dat ik ben. Voor ons is de beste positie dat zij op een tafel leunt en ik achter haar sta. Neem goed de tijd om het ideale standje te vinden.

De eerste keer penetreren moet rustig zijn. Zorg voor genoeg glijmiddel, zowel op en in de anus als op de piemel. Het helpt als de ontvangende partij de billen een stukje uit elkaar trekt. Als je eenmaal in de anus zit, ga je niet direct als een Neanderthaler rammen. Begin rustig, omdat het echt wennen is. Zit je eenmaal goed in de anus, dan kun je lekker gaan stoten.

Het kan best een uitdaging zijn om ook de ontvanger te laten klaarkomen. De enige tip is om veel te oefenen. Gelukkig is dit geen vervelende klus. Masseer bij een vrouw de clitoris een beetje en als je een man anaal neukt, kun je hem uiteraard ook bevredigen. Of halverwege wisselen.

Conclusie

Eigenlijk zou iedereen een keertje anaal moeten hebben geprobeerd. Het belangrijkste is om volledig ontspannen te zijn, dan wordt de eerste keer anaal hartstikke lekker. Een voorwaarde is wel dat het poepgaatje goed is schoongemaakt met een anaal douche en er voldoende glijmiddel wordt gebruikt.

Begin de penetratie rustig, totdat je vrouwelijke of mannelijke partner zich comfortabel voelt. Als dat het geval is, kun je wat harder gaan stoten, zodat het voor beide partijen een onvergetelijke ervaring wordt.

Avatar foto

Maxime Kortegraaf