Amouret
Hoe moet je zoenen

De ultieme gids: hoe moet je tongen? Leer de kunst van het kussen

Goed kunnen neuken, pijpen, trekken of beffen is allemaal leuk, maar het hele liefdesspel begint natuurlijk bij een goede zoen. Of, om specifiek te zijn, de tongzoen. De tongzoen is de eerste lichamelijke intimiteit die je met je partner beleeft. En ook na die befaamde eerste zoen wordt het tongen nog vaak gedaan, bijvoorbeeld voordat jullie samen tussen de lakens belanden. Het is dan ook de hoogste tijd om de prangende vraag te beantwoorden: hoe moet je tongen?

Zoals met alles wat er tussen de lakens of in de aanloop daarnaartoe gebeurt, speelt ook bij het tongen de persoonlijke voorkeur een rol. Er zijn echter verschillende technieken die je kunt toepassen, net als stappen die je kunt gebruiken in de opbouw naar de ultieme tongzoen. Het is immers niet zo simpel dat je je tong in de mond doet en begint te draaien. Voor de beste tongzoen is wat oefening nodig.

De 5 stappen voor de perfecte tongzoen:

  1. De lichamelijke voorbereiding
  2. De romantische aanloop
  3. Het warmlopen
  4. Het tongen zelf
  5. Ogen open of dicht?

Hoe moet je tongen: de 5 stappen uitgelegd

Goed tongen kun je leren. En, zo eerlijk moeten we zijn, het is niet heel ingewikkeld. Daarmee zeggen we niet dat de zoen zelf een formaliteit is, maar met een goede voorbereiding ben je al ruimschoots over de helft.

De lichamelijke voorbereiding

De voorbereiding begint op lichamelijk vlak. In dit verband moeten wij altijd denken aan die foute Amerikaanse tienerkomedies van begin deze eeuw, zoals American Pie. In dit soort films heeft de hoofdpersoon altijd zo’n anderhalve kilo sla of een halve kip tussen zijn tanden zitten voordat ze met een meisje gaan tongen. Opvallend genoeg zijn het in films vaak mannen die met dit soort onhandigheden te maken hebben.

In jouw geval is het zaak om ervoor te zorgen dat je schoon bent. Dat wil zeggen geen etensresten tussen je tanden. En een boterham met salami of een broodje döner met een halve liter knoflooksaus is evenmin een goed idee. Het kan geen kwaad om voordat je op date gaat of je partner wilt verleiden nog even je tanden te poetsen.

Een lekker luchtje in de mond maakt het zoenen voor de andere partij wel zo prettig. Roken vlak voordat je gaat zoenen wordt door de meesten niet echt gewaardeerd. Als je partner ook rookt, is dat uiteraard wat minder erg.

De romantische aanloop

De ideale tongzoen heeft een aanloopje nodig, zeker als het de eerste tongzoen gaat worden of de zoen het begin is van de meest romantische avond van jullie leven. De aanloop kan op meerdere manieren worden ingevuld. Zo kunnen jullie genieten van een etentje. De bioscoop is al vele jaren een succesvol recept voor tongzoenen. Het moment naar het tongen bouw je rustig op. Hoe langer je dit uitstelt, hoe groter de hunkering wordt.

Het warmlopen

Geen topprestatie zonder een goede warming-up. Die is natuurlijk al ingezet toen je met hem of haar in de bioscoop zat of aan het genieten was van een heerlijk diner. Maar de echte warming-up begint met lichamelijke aanraking. Alleen als jullie allebei in een wilde bui zijn, kan het werken om als een torpedo de mond aan te vallen.

In de meeste andere gevallen is het echter een beter idee om het rustig op te bouwen. Hoe doe je dat? Daar zijn verschillende foefjes voor, en het komt allemaal grotendeels op hetzelfde neer. We zullen enkele voorbeelden geven:

  • Contact zoeken met de handen
  • Elkaar een beetje strelen
  • Kleine kusjes op de mond of in de nek
  • Eventueel wat naughty woordjes

Na de warming-up zijn jullie er helemaal klaar voor en kan de ultieme zoen beginnen.

Het tongen zelf

Dan het belangrijkste van dit artikel, de tongzoen. Als het je eerste tongzoen wordt, is het best spannend. Dat is natuurlijk ook zo als het je eerste zoen met een nieuwe (sex)partner wordt, hoe ervaren je ook bent.

Wordt het je eerste tongzoen, dan is het slim om rustig te beginnen. Plaats je lippen op die van de ander, en open je mond een beetje. Daarna kun je op zoek naar de tong.

Eenmaal bij de tong aanbeland kun je verschillende zoentechnieken gebruiken. Je kunt zachtjes op de tong sabbelen, of eraan zuigen. Ook kun je (zachtjes!) in de tong of op de lippen bijten. Gebruik je tong om de hele binnenkant van de mond te verkennen. Denk daarbij ook aan de wangen die verschillende lekkere plekjes hebben.

Probeer niet heel de tijd rondjes te draaien maar ook andere bewegingen te maken. Al doende leert men, dus als je eenmaal in de mond zit, kun je er lekker de tijd voor nemen.

Ogen open of dicht?

Hier zijn duizenden theorieën en meningen over verschenen, waarbij er zelfs wetenschappelijk onderzoek is gedaan. Centrale vraag was of je meer voelt als je je tijdens het tongen je ogen gesloten houdt. De gedachte hierachter is dat je meer voelt als je geen visuele afleidingen hebt.

Wij doen er niet zo moeilijk over. Je tongt het lekkerst op de manier die je prettig vindt. Als jij je ogen open wilt houden omdat je dan je geliefde kunt zien, is dat helemaal prima. Wil je volledig opgaan in de zoen, dan houd je je ogen lekker dicht.

Er is niemand die je vertelt wat je wel en niet moet doen. Jullie zijn helemaal vrij in deze keuze. Varieer er lekker mee. Het gaat tenslotte om het lekkere tongen.

Conclusie: zo tong je het lekkerst

We zijn bijna aan het einde gekomen van de cursus ‘tongen doe je zo’. Voor de beste tongzoen is het complete plaatje nodig. De gelegenheid moet goed zijn, het gezelschap uiteraard ook en als je aanpak klopt, gaat het helemaal goedkomen.

Tijdens het tongen kun je verschillende technieken gebruiken. Doe het niet te wild, anders raken jullie constant elkaars tanden. Geniet van het tongen en blijf lekker oefenen. Het is namelijk het ideale opstapje naar seks.

Avatar foto

Martijn Katsman