Amouret
Hoe moet je zoenen

De beste handleiding: hoe moet je zoenen? Tips en tricks voor een onvergetelijke kus

Je krijgt maar één kans om indruk te maken met een eerste zoen. Die zoen kan het begin zijn heel wat moois. Dertig jaar later weten zowel jij als je partner nog hoe de eerste kus was. Een zoen is natuurlijk ook de start van een heel aangenaam spel dat tussen de lakens plaatsvindt, genaamd seks. Het is dus de hoogste tijd om de schoolboeken in te duiken en antwoord te krijgen op de vraag ‘hoe moet je zoenen?’

In deze handleiding nemen we bij je de hand en geven we je handige tips en tricks zodat ook jij een onuitwisbare indruk gaat maken op je partner. Je kunt het volgende verwachten.

  1. De voorbereiding, over hygiëne en boterhammen met pindakaas
  2. De opbouw, over romantiek en het juiste moment
  3. De zoen, van teder op de lippen tot vurig tongen
  4. Je handen, waar laat je ze?
  5. De tweede zoen, over een stapje verder

De beste handleiding: hoe moet je zoenen?

Onzeker over hoe je moet zoenen? We gaan je helpen, met diverse tips. We hebben ze in vijf categorieën gesplitst. En onthoud dat het belangrijkste is dat je ontspannen bent. Een ontspannen zoen is eigenlijk altijd lekker, voor beide partijen.

De voorbereiding

Voordat je echt gaat zoenen, is het zaak om je voor te bereiden. Dit houdt niet in dat je moet gaan oefenen met een bananenschil. De voorbereiding heeft vooral te maken met een stukje hygiëne. Jij zou het immers ook niet zo prettig vinden als je niet alleen pindakaas proeft, maar ook nog een halve boterham tussen de kiezen van je zoenpartner vindt.

Hoe lossen we dat op? Simpel, door tanden te poetsen. Voordat je op date gaat, is het normaal om je mooi te maken. Daar hoort het poetsen van de tanden bij. Het is helemaal niet erg om nog iets te eten voordat je gaat zoenen. Een snoepje of pepermuntje bijvoorbeeld. Knoflook, pindakaas en haring zijn wat minder geschikt.

De spontaniteit wint het overigens nog weleens van de voorbereiding. Dit moet je dan ook zeker zijn gang laten gaan. En dan maar hopen dat je niet net een boterham met pindakaas hebt gegeten.

De opbouw

Er is natuurlijk een verschil tussen een zoen met de man of vrouw waarmee je al 20 jaar getrouwd bent en een eerste zoen. Daarmee willen we niet zeggen dat je voor die tweede zoen niet je best hoeft te doen, maar de tips en tricks slaan toch vooral op de eerste zoen of één in de beginfase van jullie samenzijn.

Zo’n zoen moet worden opgebouwd. Dit kan op diverse manieren. De alom bekende klassieker voor eerste zoenen is de bioscoop. Laten we de film als voorbeeld nemen. Zodra het doek geopend wordt, kun je voorzichtig contact zoeken met je date. Dit kan door romantische woordjes, kleine aanrakingen of tegen elkaar aanleunen.

Het is tijdens de opbouw zaak om, hoe graag je ook wilt, de rust te bewaren. Een zoen is bijzonder, die moet je niet overhaasten. Zodra de lippen elkaar eenmaal raken, kun je de remmen losgooien.

De zoen

Je hart klopt in je keel, de binnenkant van je handen plakken van het zweet en je ademhaling is snel en onrustig. Na drie keer bijna de stap te hebben gezet, is het nu dan echt zover. Je gaat zoenen.

Iedereen heeft zijn of haar manier om het aan te pakken, maar voor een eerste kus is een rustig begin toch wel aan te raden. Je gaat niet meteen met je tong naar binnen. Je neemt uitgebreid de tijd om de lippen te verkennen. Het zijn korte zoentjes waarbij je steeds een stapje verder gaat.

Als het van beide kanten bevalt, kun je je mond openen en je tong bij de ander naar binnen duwen. Voor het tongen zijn er verschillende technieken. Je kunt rondjes draaien, zacht aan de tong van de ander zuigen, of een beetje bijten in de lippen en op de tong. Hier kun je lekker mee experimenteren.

Doe het wel een beetje rustig. Als je te wild gaat zoenen, raak je constant de tanden van je partner. Dat voelt niet zo lekker aan.

Je handen

Ben je lekker aan het zoenen, maar waar moet je je handen laten? Zeker als het de eerste zoen is wil je niet direct de billen, borsten of penis van degene die je zoent vastpakken. Niet dat niet mag, maar je wilt de boel niet overhaasten.

Een ideale positie voor je handen is op de schouders van je partner. Dit is een neutraal gebied, waarbij je niet het risico loopt dat de ander zich niet prettig voelt. De rug kan ook. En tijdens het zoenen kun je altijd aftasten wat er nog meer mogelijk is. Bovendien heb je, indien je mond even vrij is, ook de mogelijkheid om te vragen of je een stapje verder mag gaan.

De tweede zoen

Met een beetje geluk volgt er na een eerste zoen ook een tweede zoen. In de eerste heb je volop tijd geïnvesteerd en je vraagt je misschien af of dat elke keer nodig is. Dat is niet het geval, hoewel je natuurlijk wel wat punten scoort als je al je romantische krachten gebruikt om uit te pakken.

Is het de eerste keer gebleven bij wat zoentjes op de mond, dan is de tweede zoen een mooi moment om te gaan tongen. Het is niet voor niks dat je partner nog een keer wilt zoenen. Maak daar dus gebruik van!

Conclusie: zo leer je zoenen

Zoenen, seks en autorijden hebben een belangrijk iets gemeen. Je hebt er theorie voor nodig, maar je leert het pas echt in de praktijk. Eigenlijk ben je dus een geluksvogel en mag je de komende periode je mond en tongspieren flink gaan gebruiken.

Het belangrijkste is om goed te blijven communiceren met elkaar. Doe niks wat je zelf niet wilt en waar je partner zich niet prettig bij voelt. Dan ga je de lekkerste zoen vanzelf vinden.

Avatar foto

Martijn Katsman