Amouret
Hoe werkt een cockring?

Hoe werkt een cockring?

Een cockring ziet er misschien niet zo heel comfortabel uit. Deze ring zit strak om je penis heen, wat er best angstaanjagend uit kan zien. Goed nieuws. Dat is het allerminst. Een goede cockring voel je nauwelijks zitten, bovendien zorgt de cockring ervoor dat de seks nóg lekkerder wordt. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Wat is een cockring?

Een cockring is een rubberen, leren, siliconen of metalen ring die om de penis wordt geschoven, en in sommige gevallen om de ballen. De eerste cockringen werden al in de Middeleeuwen gebruikt in China. Toen waren ze niet van de eerder genoemde materialen, maar van het ooglid van een geit. Het is maar goed dat de ontwikkelingen op het gebied van sextoys niet stilstaan.

De werking van een cockring

De ring zit vrij strak om je penis. Hierdoor kan er wel bloed naar je penis stromen, alleen het terugstromen gebeurt niet of een stuk langzamer. Dit zorgt voor een erectie die langer aanhoudt. Een cockring kan daarmee een oplossing zijn bij erectieproblemen. Daarnaast kan de penisring voortijdige ejaculatie voorkomen.

Cockringen zijn in simpele varianten te koop, kort gezegd alleen een ring. Verder kan je ook een vibrerende cockring kopen. Dit is zowel lekker voor de man als voor de vrouw. De clitoris wordt namelijk extra gestimuleerd door de vibraties van de cockring.

Hoe doe je een cockring om?

Het omdoen van de cockring is helemaal niet moeilijk. Er zijn meerdere manieren. Eén ding is hetzelfde: gebruik altijd een beetje glijmiddel. Dit doe je aan de binnenkant van de ring. Als de cockring aan de schacht van de penis wordt geplaatst, doe je deze om de slappe of nog niet geheel stijve penis heen.

De ring moet tot voor je balzak komen. Hij trekt zichzelf daarna strak als je een erectie krijgt. De cockring moet dus strak zitten, maar niet te strak. Na het klaarkomen kan de cockring weer van de slappe penis worden afgehaald.

Achter de balzak

Je kunt de cockring ook achter de balzak plaatsen, tegen je lichaam aan. Het voordeel hiervan is dat het er goed uitziet, en dat het voor de partner prettiger aanvoelt. Ook kan je met een cockring die achter je balzak is vastgemaakt, een nog langere en stevigere erectie krijgen. Je penis moet bij deze manier van omdoen slap zijn. Ook een halve erectie is al te veel.

Zo bepaal je de juiste maat cockring

Een cockring is natuurlijk geen nieuwe spijkerbroek die je eindeloos kunt passen in het pashokje. Je moet van tevoren weten wat de juiste maat is. Gelukkig is dat heel eenvoudig te doen. Je heb nodig: een meetlint en een penis.

Om het goed te meten, moet de penis stijf zijn. Met het meetlint meet je daarna de omtrek van de penis. Dit doe je waar de penis dicht bij het lichaam is, de basis van de penis. Het getal deel je door 3,14. Daarna heb je de juiste maat cockring te pakken.

Avatar foto

Martijn Katsman