Amouret
Klaarkomen uitstellen

Hoe kan ik snel klaarkomen uitstellen? ⌛

Het is een van de meest vervelende dingen die je in bed kunt meemaken. Je hebt een stoot of tien gehad en voelt dat het al zover is. En hoezeer je ook je best doet, het tegenhouden van een orgasme is nauwelijks te doen. Voor jezelf is het niet leuk, en dan ligt je partner ook nog beteuterd in bed, omdat het alweer klaar is. Niet getreurd. Snel klaarkomen kan je voorkomen. Hoe dat moet lees je in dit artikel.

Wat is vroegtijdig klaarkomen?

Het is geen limiet voor de Olympische Spelen die aan tijd gebonden is. Als je na anderhalve minuut klaarkomt en zowel jij als je partner vinden dit prima, is er natuurlijk niks aan de hand. Grofweg wordt over vroegtijdig klaarkomen gesproken als er binnen een minuut gespoten wordt. En als dit tot frustratie bij een of meerdere partijen leidt, is het goed om daar samen een oplossing voor te vinden.

Hoe kan je klaarkomen uitstellen: tip 1, rustig aan

Een auto zet je ook niet meteen in de zesde versnelling. Door rustig te penetreren, wordt de eikel minder geprikkeld. Bepaalde standjes kunnen ook helpen bij het uitstellen van het orgasme. Cowgirl is daar een mooi voorbeeld van. Hierbij zit de vrouw bovenop de man. De eikel van de man wordt dan iets minder gestimuleerd.

Klaarkomen uitstellen man: tip 2, spray

Een zaadlozing uitstellen kan ook door een extern hulpmiddel te gebruiken. Daarmee bedoelen we geen foto van je schoonmoeder, maar een product zoals een orgasme vertragende spray. Deze spray (kan ook een crème zijn) wordt aangebracht op de eikel en maakt deze minder gevoelig voor stimulatie.

Daardoor kom je minder snel klaar, en kunnen zowel jij als je partner langer van de seks genieten. Dit soort spray heeft wel tijd nodig om in te trekken. Een kwartier voordat je seks gaat hebben kan je de spray aanbrengen op je penis.

Hoe klaarkomen uitstellen: tip 3, de cockring

Het dragen van een cockring zorgt voor een langer durende en stevigere erectie. Deze ringen kunnen er ook voor zorgen dat je het langer volhoudt in bed. Met een stevige erectie heb je meer controle, ook over je orgasme. Dit kan je dus indien gewenst uitstellen.

Tip 4: voeding

Je eten? Ja, inderdaad. Door bepaalde voeding te eten, kan je de zaadlozing uitstellen. Bijkomend voordeel is dat het louter om gezonde voeding gaat. Groente, fruit, gezonde vetten, zoals avocado’s en vis. Deze voedingsstoffen zorgen ervoor dat je bloedsomloop gezond blijft. Dit heeft tot gevolg dat je hormonen optimaal werken.

Oh ja, behalve gezond eten is een glas rode wijn op zijn tijd ook prima om het langer vol te houden in bed.

Tip 5: speciale condooms

Aardig wat mannen zijn van mening dat het gebruik van een condoom het al lastiger maakt om vroegtijdig klaar te komen. In het geval van de meeste condooms is dit niet waar. Een condoom met licht verdovende crème zorgt wel voor het uitstellen van het orgasme. Veilig en langer lekker!

Avatar foto

Martijn Katsman