Amouret
Vagina massage

De vagina massage: waarom en helpt het je seksleven?

Best kans dat je nog nooit van een vagina massage hebt gehoord. Of er een associatie bij maakt die niet helemaal klopt. Een vagina massage heeft in de pure zin namelijk niks met seks en klaarkomen te maken. Anders gezegd: het is niet het doel om tijdens een vagina massage klaar te komen. Dit mag wel, maar is geen vereiste. Waar een vagina massage voor bedoeld is, hoe je dit zelf kunt doen en welke hulpmiddelen je hiervoor kunt gebruiken, lees je in dit artikel.

De vagina massage: waarom en helpt het je seksleven?

Wat is een vagina massage?

Een vagina massage wordt ook wel een yoni massage genoemd. Yoni is een woord in Sanskriet en betekent (min of meer) vagina. Er zit namelijk een hele spirituele lading achter. Een yoni massage is dan ook veel meer dan wat roeren in je vagina, of vingeren.

De massage is bedoeld om onzekerheden en angsten weg te nemen, waardoor de vrouwelijkheid en kracht weer terugkomen of nog sterker worden. Het doel is dus geen orgasme, maar de ervaring van de massage.

Misschien dat het een beetje vaag klinkt, maar dat hoort bij een Yoni massage. Het gevoel gaat namelijk veel dieper dan alleen de sensatie van vingers in en rond de vagina. De vrouw die de massage krijgt, staat volledig in het middelpunt.

Waar is de vagina massage voor bedoeld?

Laten we nog wat dieper (excusez le mot) op de bedoelingen van de vagina massage ingaan. Het is namelijk ook weer niet zo dat het helemaal niks met seks te maken heeft. De yoni massage geeft de vrouw, als het goed is, een zeker en veilig gevoel. Zowel lichamelijke als geestelijke pijnpunten worden aangepakt.

Laten we het concreet maken. Als je moeite hebt met klaarkomen, kan een vagina massage je daarbij helpen. Het zorgt voor de nodige ontspanning en kan stremmingen laten verdwijnen. Dat kan overigens meteen al. Zoals gezegd is het niet per se de bedoeling dat je klaarkomt tijdens een vagina massage, maar het mag wel. Als je partner jou masseert, gebruikt hij (of zij) daar een glijmiddel bij. Dit kan een stimulerend glijmiddel zijn, of een heerlijke erotische massageolie.

Je zult merken dat je na de massage meer ontspannen bent, ook als je een dag of drie later seks hebt. En dit leidt weer tot lekkere orgasmes. Een vagina massage heeft dus wel een rechtstreeks effect op je seksleven.

DIY: de vagina massage

Nu vraag je je misschien af of je ook een vagina massage aan jezelf kunt geven. Als je geen partner hebt, kom je er in deze namelijk nogal bekaaid van af.

Je kunt jezelf geen vagina massage geven zoals een partner of een specialist dat doet. Simpelweg omdat je er niet zo goed bij kunt als de persoon die voor je zit. Daarnaast is het lastig om dezelfde staat van ontspanning te bereiken als je zelf de masseuse bent.

Niet getreurd, er zijn zeker mogelijkheden. Er zijn diverse producten op de markt waarmee je je vagina een welverdiende onderhoudsbeurt kunt geven. Dit is niet helemaal hetzelfde als een massage, maar komt een heel eind in de buurt.

Vaginaballen

Met vaginaballen ontwikkel je je bekkenbodemspieren. Je brengt de balletjes in, waarna je de bekkenbodemspieren bij elkaar moet knijpen om de balletjes te laten bewegen. Door dit regelmatig te doen, worden je spieren sterker. Hierdoor krijg je een strakkere vagina, waardoor de penetratie lekkerder wordt. En omdat je je spieren strakker kunt aanspannen, gaat je partner er nog meer van genieten.

Vaginaballen zijn daarnaast lekker. Tijdens het voorspel kunnen ze bijvoorbeeld prima worden gebruikt. Je mag geen hevige orgasmes verwachten, maar het is zeker een lekker gevoel. Er zijn verschillende soorten vaginaballen.

Kleine vibrator

Ook met een mini vibrator kun je je vagina een lekkere massage geven. Met de vibrator bereik je alle hoeken van de vagina. Dit speeltje gebruik je trouwens meer voor het genot dan voor de massage.

Conclusie

Een vagina massage brengt je in een andere wereld. Een spirituele wereld waarin zeker ruimte is voor orgasmes. Het is niet het eerste doel van een vagina massage, maar het gaat je wel helpen om meer van de seks te genieten en lekkerder klaar te komen.

De massage laat je door iemand anders doen, bijvoorbeeld door je partner. En met speeltjes kun je jezelf een vergelijkbare behandeling geven.

Avatar foto

Maxime Kortegraaf