Amouret
Wat betekent 69

Wat betekent 69? Ontdek de betekenis en oorsprong van deze intieme term

Het is misschien wel een van de meest bekende seksstandjes. Soixanteneuf, oftewel 69. Een van de meest geschikte standjes om beide partijen te laten genieten. Wat betekent 69? Dat gaan we je uitleggen, zodat ook jij een ware specialist wordt.

Wat betekent 69? De betekenis en oorsprong van deze intieme term

Wat is standje 69?

Aan het getal 69 zie je wat de bedoeling van dit standje is. Vaak worden de 6 en de 9 een kwartslag gekanteld waardoor de een plat op de rug ligt en de ander op de buik erbovenop. Tijdens standje 69 kunnen stelletjes elkaar oraal bevredigen. Je kunt ook allebei op de zij liggen of lekker afwisselen.

69 in de geschiedenisboeken

Standje 69 gaat al een hele tijd terug. In vroege verschijningen van de Kamasutra in de negentiende eeuw werd dit standje al beschreven. En er zijn diverse licht erotische schilderijen van nog eerder waarop soixanteneuf te zien is.

In het fameuze boek Ik, Jan Cremer staat een grappige passage, waarbij de auteur zich in Frankrijk afvraagt wat ‘soixanteneuf in het Frans betekent’. 

Wie moet er bovenop?

Dat maakt eigenlijk niet uit. Jullie komen er vanzelf achter wat het lekkerste is. Het voordeel van de man onderop is dat hij goed bij de genotsplekken van de vrouw kan, van de clitoris tot de anus. De vrouw onderop heeft dan weer als voordeel dat de vrouw haar handen volledig vrij heeft.

69 waarbij jullie allebei op de zij liggen wordt ook als erg lekker ervaren, omdat jullie elkaars handelingen goed kunnen zien. Bij homo- en lesbische koppels maakt het helemaal niets uit wie er boven en onder ligt.

Wat is de beste techniek?

Standje 69 gaat veel verder dan alleen orale bevrediging. Je hebt niet voor niks handen gekregen, gebruik deze dan dus ook. En het hoeft helemaal niet bij je handen te blijven. Er zijn immers diverse speeltjes op de markt die je naar grote hoogte kunnen stuwen.

Een vrouw kan bijvoorbeeld extra verwend worden met een vibrator. Terwijl ze gelikt wordt, zorgt de vibrator voor dubbel genot. Ook voor mannen zijn er diverse speeltjes. Een prostaat vibrator kan perfect worden ingebracht als de vrouw onderop ligt.

En probeer ook eens een vibrerende cockring uit. Je weet niet wat je meemaakt.

Conclusie

Soixanteneuf, neinundsechzig, 69 of L7 in Engeland, het is een van de populairste standjes. Logisch, want jullie kunnen elkaar gelijktijdig verwennen. Dit kun je oraal doen, maar vergeet niet om ook je handen te gebruiken en eventueel een seksspeeltje. Dit verhoogt het genot alleen maar.

Standje 69 kan met de een bovenop en de ander onderop, of terwijl jullie allebei op de zij liggen. Qua genot maakt het weinig uit, 69 is namelijk altijd lekker. Het opwindende van de zijligging is dat je kunt zien hoe je verwend wordt.

Avatar foto

Martijn Katsman