Amouret
Wat is squirten

Wat is squirten? Alles wat je moet weten over squirten en vrouwelijke ejaculatie

Ik durf wel te beweren dat ik een vrouw kan laten genieten in de slaapkamer. Vrouw is bij mij trouwens enkelvoud. Als laatbloeier had ik pas op mijn 19e mijn eerste seksuele ervaring. Die beviel kennelijk zo goed dat ik later met de vrouw in kwestie ben getrouwd. En ik ben zo’n trouwe hond die niet buiten de deur piest, overigens tot tevredenheid van mijn vrouw. Eén ding is me echter nog nooit gelukt, mijn vrouw spuitend laten klaarkomen. In dit artikel gaan we samen op zoek naar het antwoord op de vraag: ‘wat is squirten?’ En hoe krijg je dat voor elkaar?

Squirten, oftewel de vrouwelijke ejaculatie. Het is een wereld die gehuld is in nevelen. Mocht je met eigen ogen willen zien hoe een goede squirt eruitziet, dan zijn er op internet genoeg filmpjes te vinden. Een brandweerslang is er niks bij. Nu wordt er weleens in twijfel getrokken of dit echt is. Het antwoord op deze en andere vragen krijg je in deze gids over de vrouwelijke ejaculatie.

Wat is squirten?

Squirten is de populaire naam voor de vrouwelijke ejaculatie. Als haar g-spot op de juiste manier wordt gestimuleerd en de vrouw geeft zich volledig over, dan kan ze spuitend klaarkomen. Het kan om enkele druppeltjes gaan, maar ook om een dijkdoorbraak, bij wijze van spreken.

Je ziet het, vrouwen kunnen squirtend klaarkomen. Dit lukt niet elke vrouw. Sterker nog, de meeste vrouwen beleven nooit een spuitend orgasme. Dat is ook niks om je voor te schamen, niet voor vrouwen en niet voor de man of vrouw die haar (letterlijk) een spetterend orgasme wil bezorgen.

Of je kunt squirten, hangt niet alleen van de juiste techniek af, maar ook van het lichaam, specifiek van het aantal klieren in de plasbuis. Hoe meer klieren, hoe beter. Vrouwen die kunnen squirten, omschrijven het gevoel vlak voordat het zover is alsof ze erg nodig moeten plassen. Door op dat moment los te laten, wordt er geëjaculeerd.

Hoe laat je een vrouw squirten?

Zoals gezegd kan lang niet iedere vrouw squirten. Je hoeft er dan ook geen druk op te leggen. Dit is zelfs onhandig. Een belangrijke vereiste voor de vrouwelijke ejaculatie is ontspanning. Zonder ontspanning gaat het sowieso niet lukken.

Een vluggertje is ook niet ideaal, tenzij je een specialist bent. Maar zelfs dan is het belangrijk om de tijd te nemen. In een minuut squirten gaat echt niet lukken. Je mag je opmaken voor een uitgebreid voorspel, waarbij je de vrouw het liefst al een keer laat klaarkomen. Dit komt de ontspanning alleen maar ten goede.

Op naar de g-spot

Een sleutelrol bij het squirten is weggelegd voor de g-spot. Ook hier zijn diverse studies aan gewijd. Het bestaan is zelfs nooit wetenschappelijk bewezen. Vrouwen die een g-spot orgasme hebben beleefd, weten het wel, deze genotsplek bestaat wel degelijk.

De g-spot zit aan de binnenkant van de vagina, als je met je vingers 3 tot 5 centimeter naar binnen gaat, kun je deze plek voelen. Het voelt een beetje sponzig en ruw. De g-spot is niet groot. Door met de vingers een ‘kom maar’ beweging te maken, wordt de g-spot tegen de blaas aangedrukt. Daardoor krijgen de hersenen een seintje dat er geplast moet worden en komt de aandrang.

Daarmee ben je er nog niet en komt voor de vrouw zelfs het meest lastige. Om te voorkomen dat vrouwen in hun broek plassen, hebben ze immers controle over hun bekkenbodemspieren. En deze spieren moeten worden losgelaten, zodat de blaas wordt geleegd en daarmee geëjaculeerd.

Het vocht dat uit de vagina komt, komt inderdaad uit de plasbuis. Toch is het iets anders dan plassen en valt de substantie ook niet als urine te omschrijven, maar een combinatie van urine en vocht uit de vagina.

Zelfbediening

Vrouwen kunnen natuurlijk ook zelf proberen om spuitend klaar te komen. Met de eigen vingers is dat lastig, omdat de vereiste beweging nauwelijks gemaakt kan worden. Je hebt dus een speeltje nodig. Het best kun je hiervoor een g-spot vibrator gebruiken. Deze vibrators zijn ontworpen om de g-spot te stimuleren.

Het kan zeker geen kwaad om tijdens een solosessie te oefenen. Misschien is het wel makkelijker om te ontspannen als je alleen op bed ligt. Squirten kost tijd, dus neem er ook lekker de tijd voor.

Squirten en anale seks

Je zou ook kunnen squirten tijdens anale penetratie. Dat komt omdat tijdens de anale seks de g-spot van de andere kant wordt gestimuleerd. Door dit op een bepaalde manier te doen en tegelijkertijd de vagina te stimuleren kan een vrouw spuitend klaarkomen. Houd je van anale seks, dan kun je dit zeker een keer uitproberen, eventueel met behulp van een anale dildo of vibrator.

Hoe zit het met die fonteinen uit films?

In pornofilms zie je soms sloten vocht voorbijkomen waarbij de Niagara Falls verbleken. Neem dit vooral niet te serieus. Het ziet er voor de liefhebbers ontzettend opwindend uit, maar houd er rekening mee dat dit niet helemaal echt is. Het squirten is dat wel, maar bij de vrouw in kwestie is vlak voor de opname extra water in de vagina gestopt.

Het volume van een squirt is overigens bij iedereen verschillend. Dit kunnen een paar druppeltjes zijn tot meerdere stralen, vergelijkbaar met een man die een tijdje niet is klaargekomen. Mocht je dit gaan uitproberen, dan is het slim om een handdoekje klaar te leggen. Het kan namelijk best om flinke hoeveelheden gaan. Geen fonteinen zoals in de film, maar wel een behoorlijke straal.

Conclusie

Squirten, is dit nu wel of geen mythe? Een mythe is het zeker niet, mysterieus wel. Je ziet aan de buitenkant van een vrouw niet of ze kan squirten. Er zit niks anders op dan op ontdekkingstocht te gaan. Neem hier lekker de tijd voor. Om te squirten is er namelijk een lang voorspel met een of meerdere orgasmes nodig.

Na het voorspel kan de g-spot van de vrouw verwend worden. Hierdoor krijgen de hersenen het signaal dat het tijd is om te plassen. En dan is het een kwestie van laten gaan. Bij mij en mijn vrouw is het nog niet gelukt. Vanavond is er gelukkig weer een nieuwe kans.

Avatar foto

Martijn Katsman